Utöver att träna spanska ges föreläsningar och aktiviteter om den spanska kulturen och hur den yttrar sig i olika former eller i olika regioner. I förrgår lyssnade jag på ett föredrag om den spanska maten, varifrån de olika ingredienserna kommer och hur matkulturen har utvecklats i de olika regionerna.
Igår fick vi lära oss laga paella efter konstens alla regler. Avgörande för att få till en bra paella är buljongen som riset sedan kokas i och kryddningen. Resten är (nästan) bara dekoration! Vi lagade också sangria med rödvin, vodka, vermouth, läsk, kryddor och frukt. Vädret var osäkert så vi lagade paellan ute i atriumgården men åt inne. Vi var 14 personer som med full fart hackade ingredienser, rensade skaldjur och stekte allt i omgångar allteftersom det skulle ta plats i rätten. Paco, vår lärare, drev på oss så vi inte tappade tempo. Paellan blev både vacker att se på och smakade bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar